Ga naar Content

Excuses aan FC Volendam voor niet gegeven penalty: "Maar daar kopen wij niks voor"

BREDA - Of het beslissend is geweest voor de nederlaag die FC Volendam vrijdagavond bij NAC Breda (3-0) leed, durfde trainer Wim Jonk niet zeggen. Het ging over de penalty die Volendam in de eerste helft ten onrechte niet kreeg van scheidsrechter Jeroen Manschot. "Zo'n situatie is wel ontzettend bepalend. Volgens mij was er geen enkele discussie wel of geen penalty."

Trainer Wim Jonk over de niet gegeven penalty - NH Sport/Edward Dekker

"Een scheidsrechter wil ook een tien scoren, maar dit was een grote fout"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

"Een scheidsrechter wil ook een tien scoren, maar dit was een grote fout", vervolgt Jonk. "Hij heeft het in de rust ook teruggezien en zijn excuses aangeboden, maar ja daar kopen wij niks voor. Anders sta je voor bij NAC en ga je anders de tweede helft in."

"Ik vind dat wel goed dat hij dat doet", zegt aanvoerder Boy Deul over de actie van Manschot. "Hij erkent zijn fout. We zijn allemaal mensen. Jammer genoeg gebeurt het bij ons." 

In onderstaande video vertelt Deul wat de scheidsrechter in de rust vertelde. Tekst gaat verder onder de video.

Boy Deul wijst niet alleen naar de scheidsrechter - NH SportEdward Dekker

"Het was echt zo'n avond waarin niets lukte"

FC Volendam-aanvoerder Boy Deul

Volgens Deul moeten de spelers niet alleen naar de arbiter wijzen. De eerste nederlaag na een ongeslagen reeks van dertien duels had ook te maken met het eigen spel, vond hij. "Wij laten het ook gebeuren en geven bij de 1-0 onnodig die vrije trap weg." 

Via Alex Plat ketste de vrije trap voor NAC vervolgens achter Volendam-keeper Joey Roggeveen. Het zat Deul zelf ook niet mee. Hij schoot voor rust tegen de paal, veroorzaakte een strafschop waaruit NAC 3-0 maakte en schoot daarna zelf uit een penalty tegen de lat. Het was echt zo'n avond waarin niets lukte."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]