Ga naar Content

Coaches deze week niet meer toegelaten op NK tennis

AMSTELVEEN - Bij de NK tennis in Amstelveen worden coaches en begeleiders deze week niet meer toegelaten. De organisatie van de Nederlandse kampioenschappen heeft daartoe besloten naar aanleiding van de maandagavond afgekondigde coronamaatregelen.

Foto: Pro Shots / Joep Leenen

De deelnemers, die aanvankelijk één begeleider mochten meenemen, mogen maximaal een uur van tevoren aanwezig zijn en moeten direct na afloop van hun wedstrijd vertrekken. De catering is geschrapt. "We hebben op eigen initiatief aanscherpingen doorgevoerd, want alleen op die manier kunnen we verder", aldus Lars van Opijnen, eventmanager bij de NK.

De NK, gehouden op de indoorbanen van het Nationaal Tennis Centrum, zijn maandag begonnen met de kwalificaties. Bij de mannen is Tallon Griekspoor als eerste geplaatst, bij de vrouwen Lesley Pattinama-Kerkhove. De finales zijn zondag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]