Ga naar Content

Ajacied Davy Klaassen baalt gigantisch na gemiste kans: "Die moet er gewoon in"

AMSTERDAM - Davy Klaassen kreeg woensdagavond dé kans om Ajax op voorsprong te schieten tegen Atalanta Bergamo (0-1). De middenvelder vond zelf dat hij 'm had moeten maken: "Die moet er gewoon in, klaar." Even daarna scoorden de Italianen wel.

Davy Klaassen baalt na een gemiste kans - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Onze tactiek was om niet gelijk ons hoofd te verliezen door kamikaze te gaan spelen"

ajax-speler davy klaassen

"Ik denk het een lastige wedstrijd was. Zij kwamen niet om een doelpunt te maken. Onze tactiek was om niet gelijk ons hoofd te verliezen door kamikaze te gaan spelen. Vanuit daar wilden we kansen creëren", zegt de Hilversummer op SBS6.

Over zijn kans in de 75e minuut is Klaassen duidelijk. "Die moet er gewoon in, klaar. We kregen een paar kleine kansen en die van mij was een grotere. Zij verdedigden goed compact en wij hebben te weinig gecreëerd. Na de rode kaart (voor Gravenberch, red.) werd het nog lastiger."

"Dat is doodzonde en symboliseert een beetje onze cyclus"

ajax-trainer erik ten hag over de gemiste kansen
Ajax-trainer Erik ten Hag baalt na nederlaag tegen Atalanta Bergamo - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"De beste kans in de wedstrijd is voor ons, op de 1-0", concludeert trainer Erik ten Hag bij Ajax TV. "En die gaat niet binnen. Dat is doodzonde en symboliseert een beetje onze cyclus. Dat wij de grote kansen niet benutten."

"Ik heb tegen de groep gezegd: Champions League is voorbij, maar we willen volgend jaar weer in de Champions League. Na de winter gaan we verder in de Europa League. Vorig seizoen ging dat minder, dus we zullen eerst de volgende ronde voorbij moeten. Ze krijgen een halve dag, maar morgen moeten ze er weer staan want zaterdag wacht Zwolle."

Voor Ajax wacht de laatste 32 van de Europa League. De loting daarvan is aanstaande maandag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]