Ga naar Content

Helderseweg voorgesteld als nieuwe locatie nachtopvang daklozen

ALKMAAR - Een nieuwe nachtopvang voor daklozen in de regio; als het aan het college ligt, wordt deze doelgroep straks opgevangen op de Helderseweg 8, het deel van de Brandweerkazerne. Met het voorgenomen besluit geeft het college uitvoering aan de motie van de raad om de huidige nachtopvang aan de Jan de Heemstraat te verplaatsen.

Dakloze Martijn slaapt in de nachtopvang van Alkmaar - Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

De gemeente Alkmaar is als centrumgemeente van de regio verantwoordelijk voor de opvang van dak- en thuislozen. De organisatie van de opvang wordt in de praktijk uitgevoerd door dnoDoen. In de zoektocht van de gemeente naar een geschikte en toekomstbestendige daklozenopvang stonden de verbetering van de zorg en de veiligheid centraal.

Beter toezicht

Volgens het college is de locatie op De Helderseweg de meest geschikte keuze, omdat deze vanwege de grootte veel ruimte biedt voor meer opvang. Uit kostenoogpunt is een voordeel dat het complex al eigendom is van de gemeente. Verder is er vanwege de ligging van het pand, met een eigen ingang aan de kanaalzijde, beter toezicht mogelijk.

Het college gaat binnenkort in gesprek met omwonenden en daarna volgt een gesprek met de gemeenteraad. Na de gesprekken wordt de knoop definitief doorgehakt. "Ik ben blij dat we nu een goede locatie hebben gevonden. We helpen hiermee een belangrijke groep mensen, die onze zorg hard nodig heeft om zich staande te houden in de maatschappij", aldus Wethouder maatschappelijk opvang Robert te Beest.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]