Ga naar Content

Stellige AZ-directeur Huiberts over ontslag Slot: "Kort gesprek"

ALKMAAR - Het ontslag van Arne Slot was misschien wel het laatste wat je zou verwachten in het Nederlandse betaald voetbal. Toch gebeurde het zaterdag. Directeur voetbalzaken Max Huiberts van de Alkmaarders geeft zondagmiddag uitleg. "Je wilt deze onrust niet  hebben binnen de club."

Max Huiberts over het ontslag van Arne Slot - NH Nieuws

"Wij vinden dat iedereen bij ons de volledige focus op AZ moet hebben", aldus Huiberts voor de camera van NH Sport. "Wij denken dat dat onmogelijk is als je al met een andere club in gesprek bent."

"Ik vind dit heel vervelend om te doen. Het is wel aan ons om hier mee om te gaan. En dit is onze beslissing." Zaterdag vond het gesprek plaats tussen Slot en directie. "En dat is niet een heel lang gesprek geweest", laat Huiberts weten. 

Opvolging

Nu Slot weg is uit Alkmaar draait de geruchtenmolen op volle toeren. Namen van trainers als Giovanni van Bronckhorst en Philip Cocu worden genoemd. "Pascal Jansen gaat het seizoen afmaken en hij krijgt het volste vertrouwen. Op dit moment kan ik nog niks met andere namen, omdat Jansen onze trainer is."

Bekijk de video voor het hele gesprek met Max Huiberts.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]