Ga naar Content

AZ ontslaat trainer Arne Slot per direct na gesprekken met Feyenoord

ALKMAAR - AZ heeft trainer Arne Slot ontslagen. Dat heeft te maken met het feit dat Slot in gesprek is met Feyenoord als mogelijke opvolger van Dick Advocaat. Pascal Jansen, assistent van Slot, maakt het seizoen af als hoofdtrainer.

Arne Slot - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

De clubleiding van AZ bevestigt dit op hun website. "Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. 

De 42-jarige trainer zou de leiding van AZ niet op de hoogte hebben gebracht van zijn onderhandelingen met Feyenoord. Sportverslaggever Leo Driessen zei op NH Radio dat Slot al op het trainingsveld stond en toen werd weggestuurd. 

Opvallende timing

De timing is opvallend, aangezien AZ het donderdag opneemt tegen het Kroatische Rijeka in de Europa League. Het is een cruciaal duel, want met winst zijn de Alkmaarders verzekerd van de volgende ronde. AZ heeft besloten om het seizoen af te maken met Pascal Jansen als hoofdtrainer.

 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Slot was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach van AZ. Sinds 2017 werkte hij bij de Alkmaarders, eerst als assistant en na het vertrek van John van den Brom vorig jaar als hoofdtrainer.

AZ deed onder zijn leiding mee om de titel. De ploeg had evenveel punten als koploper Ajax, toen de competitie in maart werd afgebroken vanwege corona. Uiteindelijk kregen de Amsterdammers het beste ticket voor de Champions League. AZ strandde in de voorrondes van de Champions League, maar behaalde wel de groepfase van de Europa League.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]