Ga naar Content

Inwoners Stede-Broec opgelicht door rioleringsbedrijven

STEDE BROEC - De gemeente Stede Broec waarschuwt de inwoners voor oplichting door rioleringsbedrijven. Vijf inwoners zijn inmiddels gedupeerd in de eigen gemeente, zegt een woordvoerder, maar ook in andere gemeenten speelt het probleem. De oplichters rekenen prijzen die soms wel tien keer te hoog zijn en gaan intimiderend te werk. 

AT5 - Foto: AT5

Bij de gemeente Stede-Broec hebben meerdere mensen melding gemaakt van oplichting door de rioleringsbedrijven. Een woordvoerder van de gemeente Stede-Broec vertelt hoe de bedrijven te werk gaan: "De bedrijven zorgen ervoor dat zij hoog in de zoekresultaten komen bij verschillende zoekmachines. Bewoners moeten gelijk na de werkzaamheden de hoge kosten betalen. Sommige bedrijven vertellen dat je de kosten kan declareren bij de gemeente maar dat is niet het geval."

Dure rekening

Onder een bericht wat de gemeente Stede Broec hierover op Facebook plaatste werd ook gereageerd door een gedupeerde. Zij vertelt dat de bedrijven in eerste instantie heel vriendelijk zijn en goed te werk gaan, maar zodra de bewoner moet betalen zijn ze heel dreigend en intimiderend. Zelf heeft ze daardoor uiteindelijk toch maar betaald.

De bedrijven vragen torenhoge prijzen, vertelt de woordvoerder van de gemeente Stede Broec. "Zulke bedrijven rekenen bedragen tussen de 1.000 en 3.000 euro voor alle werkzaamheden. Normale rioleringsbedrijven rekenen 100 tot 200 euro per uur."

Voorkom problemen

De woordvoerder van de gemeente Stede-Broec geeft ook nog een aantal tips om te voorkomen dat andere mensen ook slachtoffer worden. "Kijk allereerst op de website van de gemeente over wat je kunt doen bij een verstopte riolering. Schakel een lokaal rioleringsbedrijf in en maak van te voren duidelijke afspraken over de prijs. Ook is het handig om goed te controleren of er een bedrijfsnaam op de kleding of de bedrijfsauto staat. Mocht u te maken krijgen met een malafide rioleringsbedrijf meld dit dan bij de politie."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook