AZ doet goede zaken met nipte overwinning in Almelo

ALMELO - AZ heeft zondagavond zonder al te veel problemen gewonnen van Heracles Almelo. De ploeg van trainer Arne Slot sloeg kort voor de rust toe via doelpunten van Teun Koopmeiners (penalty) en Myron Boadu en die voorsprong werd in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven: 1-2.

Het duurde even voor het de Alkmaarders lukte om gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Pogingen van Owen Wijndal en Calvin Stengs waren te slap om Heracles-doelman Michael Brouwer serieus aan het werk te zetten. Na ruim twintig minuten bracht Boadu daar verandering in. De spits kon inkoppen na een voorzet vanaf de rechterkant, maar zag dat Brouwer de bal op katachtige wijze uit zijn doel wist te houden.

Treffers

Toch zocht AZ na 45 minuten met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op, omdat de Alkmaarders kort voor rust in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer toesloegen. Koopmeiners benutte een penalty nadat Boadu in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt en vervolgens was het Boadu zelf die de marge naar twee doelpunten schoot. De spits, die vanaf de aftrap mocht beginnen ten koste van Albert Gudmundsson, prikte raak op aangeven van Koopmeiners.

De Noord-Hollanders waren de betere ploeg en via onder meer Calvin Stengs (paal) waren er kansen om de voorsprong uit te bouwen. AZ verzuimde echter om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van en via een treffer van Lucas Schoofs (1-2) waren de Almeloërs uit het niets weer terug in de wedstrijd. Meer zat er desondanks niet in voor de ploeg van trainer Frank Wormuth, zodat AZ - dat via Dani de Wit in de slotfase nogmaals de paal raakte - de vierde overwinning van het seizoen kon bijschrijven.

Bekijk hieronder de reactie van Arne Slot na afloop van de wedstrijd. Tekst loopt door onder video.

Arne Slot: "Vroeg of laat gaan we meer rendement halen" - NH Nieuws

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer; Breukers (Schoofs/46), Pröpper (Rente/75), Knoester, Quagliata; Kiomortzoglou (Cijntje/75), Vloet, Bijleveld; Lunding (Burgzorg/56), Bakis, De la Torre

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (Sugawara/64), Letschert, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu (Gudmundsson/88), Karlsson (Aboukhlal/68)