Ga naar Content

Ajax-trainer Ten Hag rekent op Blind tegen Liverpool en is blij met Klaassen

EMMEN - Trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat Daley Blind dinsdag met Ajax tegen Liverpool kan aantreden in de Champions League. De verdediger ontbrak zaterdag tegen FC Emmen omdat hij niet fit was. "Ik hoop en reken er een beetje op dat hij er dan weer bij is", zei hij. "Maar zekerheid heb ik nog niet."

Daley Blind viel woensdagavond uit tegen FC Midtjylland - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Ten Hag wilde niet vertellen wat Blind mankeerde. "Nee, het heeft niets te maken met die blessure waardoor hij woensdag tegen Midtjylland naar de kant ging", zei hij. "Daley voelde zich niet lekker, hij was niet fit. Dat gold ook voor Nicolás Tagliafico", zei de trainer over de Argentijnse verdediger die wel op de bank zat in Emmen.

Blij met uitblinkende Klaassen

De trainer wilde Davy Klaassen eindelijk een vrije dag gunnen. "Maar hij voelde zich zo goed dat we toch maar met hem tegen Emmen zijn begonnen", zei Ten Hag. "Achteraf gezien is dat wel een een goede beslissing geweest als je naar de 0-1 en 0-2 kijkt."

Klaassen tekende zelf voor de 0-1 en stelde Zakaria Labyad in staat 0-2 te maken. Klaassen vierde zijn 38e competitietreffer voor Ajax. Maar liefst zeventien keer maakte hij de openingstreffer. "Dat is instinct, dat is pure klasse", aldus Ten Hag. "Juist door snel te scoren breek je tegenstanders als Emmen."

Tekst gaat verder onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het verschil tussen Emmen en Ajax was zo groot dat doelman André Onana geen enkele keer serieus in actie hoefde te komen. "Maar Emmen heeft het andere tegenstanders wel lastig gemaakt", zag Ten Hag. "Wij hebben het gewoon heel goed gedaan. We zijn geconcentreerd begonnen en hebben het goed afgemaakt. De jongens die erin kwamen wisten ook wat ze moesten doen. Daar ben ik heel blij mee."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]