Ga naar Content

Máxima trapt MuziekAkkoord af: meer muziek op basisscholen in de regio

ALKMAAR -  In Alkmaar wordt het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland ondertekend. Bijna 59.000 basisschoolleerlingen in de betrokken vier deelregio's Alkmaar, Heemskerk, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland zullen met het akkoord voortaan structureel muziekonderwijs krijgen. Koningin Máxima is erevoorzitter en is digitaal aanwezig bij de ondertekening.

Foto: Foto: Meermuziekindeklas

Meer muziek in de klas is een beweging die muziekonderwijs op basisscholen stimuleert. Met de ondertekening spreken diverse culturele instellingen, muziekverenigingen en scholen af om meer muziek in de klas mogelijk te maken. Elke deelregio heeft samen met de betrokken organisaties een eigen actieplan ontwikkeld om het muziekonderwijs op basisscholen te verbeteren.

Tijdens de ondertekening laten basisschoolleerlingen uit de regio via een livestream zien wat muziek voor ze betekent, gaan de deelnemende organisaties met elkaar in gesprek en delen zij hun actieplannen. 

Kinderburgemeester

Lotte Mollema, de Helderse kinderburgemeester, zal tijdens de uitzending haar eerste officiële optreden hebben, samen met koningin Máxima. Directrice Debbie Roos van basisschool Thorbecke, de school van Lotte, is één van de ondertekenaars. Alle ondertekenaars zijn online aanwezig in een zoomsessie. De presentatie van het akkoord wordt vanuit Podium Victorie opgenomen.

Bekijk hieronder de video over de opening met Lotte en Koningin Máxima

Máxima trapt MuziekAkkoord af: meer muziek op basisscholen in de regio - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.