Zaanstreek-Waterland

NL
V

Ontmaskerde oplichter slaat man ziekenhuis in

24 november 2020, 18.30 uur · Aangepast 24 november 2020, 19.16 uur · Door Tom van Midden

ZAANDAM - Een oplichter heeft gisteren grof geweld gebruikt nadat hij was gesnapt. Een familielid van een bewoonster van de Lobeliusstraat in Zaandam raakte ernstig gewond toen hij de oplichter aansprak en foto’s van hem probeerde maken. 

Inter Visual Studio

De oplichter benaderde de vrouw gisteren eerst telefonisch en deed alsof hij een medewerker van een bank was. Hij vroeg naar haar pincode en zei dat hij de pas later op de dag zou komen ophalen.

Toen de oplichter rond 16.45 uur bij de woning aankwam, stond hij oog in oog met een mannelijk familielid van de vrouw. De man probeerde foto's van de oplichter te maken, waarop de oplichter hem aanviel. De man werd in het gezicht geslagen en geschopt en ligt nu in het ziekenhuis.

Tekst loopt door onder de video

De politie waarschuwt al langer voor babbeltrucs en vraagt mensen direct te bellen als oplichters zo'n verzoek doen. Bankmedewerkers zullen nooit om een pincode vragen en ook nooit een bankpas komen halen. 

De politie is hard op zoek naar getuigen van de mishandeling. Ook wie beelden heeft (gemaakt) van de confrontatie, wordt gevraagd die met de politie te delen. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]