Ga naar Content

Trainer Van der Gaag tevreden; Jonk vindt dat FC Volendam van Jong Ajax had moeten winnen

AMSTERDAM - "Als je puur naar de kansen kijkt, hebben wij de beste gehad om te winnen", blikte trainer Wim Jonk terug op het 1-1 gelijkspel bij Jong Ajax. Zijn collega Mitchell van der Gaag onderstreepte dat. "Ik kan leven met een gelijkspel."

Trainer Wim Jonk zag voldoende kansen om het duel met Jong Ajax te winnen - NH Sport/Edward Dekker

"Dit was een wedstrijd met een hoge intensiteit", aldus Van der Gaag. "Ik denk dat we twee ploegen hebben gezien die prima kunnen voetballen en vol op de aanval hebben gespeeld. Ook al hebben we niet heel veel kansen gezien."

"Ik denk dat we twee ploegen hebben gezien die prima kunnen voetballen"

Jong Ajax-trainer Mitchell van der gaag

Jonk vond dat zijn ploeg wel de mogelijkheden had gecreëerd om de overwinning binnen te slepen. "Wij moeten dit soort wedstrijden nipt gaan winnen. Helaas is dat net niet gelukt." 

"Wij moeten dit soort wedstrijden nipt gaan winnen. Helaas is dat net niet gelukt"

FC Volendam-trainer Wim JONK

De Volendammer moest een groot aantal spelers missen. Bakker, Murkin, Brian Plat, Antonucci en El Kadiri ontbraken om uiteenlopende redenen. Jonk:  "Je mist de hele linkerkant, maar de jongens die het hebben ingevuld, hebben het goed gedaan." 

Op de suggestie dat een aantal van de spelers mogelijk positief heeft getest op het coronavirus en wellicht ook de confrontatie van vrijdag met koploper Almere City FC mist, ging Jonk niet  in. "D'r is niks over te melden. Ik hoop de komende dagen duidelijkheid te krijgen.

Geen Brobbey

Bij Jong Ajax ontbrak topscorer Brian Brobbey, omdat hij met het eerste meetraint in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen FC Midtjylland. Van der Gaag: "Natuurlijk is Brian belangrijk voor ons. Veel van ons spel is daar ook op afgestemd. Dat verandert als je met Sontje (Hansen, red.)  gaat spelen. Alleen dat weet je. Daar moet je niet moeilijk over doen." 

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag had twee prima voetballende ploegen gezien - NH Sport/Edward Dekker

Debuut  Roggeveen

Bij FC Volendam debuteerde, bij afwezigheid van Nordin Bakker, Joey Roggeveen onder de lat.  De jarige keeper maakte ruim een jaar geleden de overstap van AZ naar Volendam en hoorde zaterdag al dat hij tegen Jong Ajax zou spelen. "Ik had wel wat wedstrijdspanning, maar als je dan naar De Toekomst rijdt, is er pure focus. Persoonlijk denk ik dat ik een goede pot heb gespeeld."  

"Persoonlijk denk ik dat ik een goede pot heb gespeeld"

FC Volendam-keeper Joey Roggeveen

Joey Roggeveen verving tegen Jong Ajax Nordin Bakker - NH Sport/Edward Dekker

Vrijdag speelt FC Volendam thuis de topper tegen koploper Almere City FC. Dat duel is uiteraard live te horen bij NH Sport. De aftrap is om 21.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]