Ga naar Content

Personele problemen voor FC Volendam in aanloop naar Jong Ajax: vijf afwezigen op training

VOLENDAM - Met een wat kleinere groep dan normaal trainde FC Volendam zondagochtend in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Naast Derry John Murkin (knieblessure), Brian Plat (knieblessure) en Ibrahim El Khadiri (ziek) ontbraken zondagochtend ook Franco Antonucci en keeper Nordin Bakker op de training.

FC Volendam uit op revanche - NH Nieuws

Antonucci en Bakker waren volgens Jonk nog niet 'honderd procent' vandaag. "We gaan morgenochtend kijken of dat wat gaat worden richting morgenavond. Ze hebben binnen wel een programma gedaan", aldus Jonk over het tweetal.

Brian Plat en Derry John Murkin zullen maandag zeker niet van de partij zijn. De knieblessure van Murkin is een kwestie van weken en een MRI-scan moet de ernst van de kwetsuur van Plat in kaart gaan brengen. 

El Khadiri is net als vrijdag nog ziek. Of het om corona gaat wil FC Volendam niet zeggen.

Jong Ajax

Jong Ajax wil zich net als FC Volendam ook revancheren ten opzicht van afgelopen vrijdag. De Amsterdammers gaven in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (2-2) een 2-0 voorsprong uit handen en staan daardoor achste in de eerste divisie. 

"Vorig jaar hebben we het twee keer uitstekend gedaan tegen Jong Ajax", blikt Jonk terug op vorig seizoen. FC Volendam won toen twee keer van de Amsterdamse beloften: op de Toekomst met 3-1 en in eigen huis wonnen de Volendammers met 4-0 van Jong Ajax.

"In die wedstrijden hebben we het ook in fases moeilijk gehad. Maar daar zijn we toen goed doorheen gekomen. Dat moeten we morgen weer voor elkaar krijgen", aldus Jonk.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]