Ga naar Content

Trainer Jonk na gelijkspel FC Volendam: "TOP heeft hier een verdiend punt gehaald"

VOLENDAM - Opnieuw voegde FC Volendam een wedstrijd toe aan de ongeslagen reeks van nu negen duels, maar het gelijkspel tegen laagvlieger TOP Oss (1-1) voelde als een nederlaag. "We hebben hier onnodig punten verspeeld en dat heb je aan jezelf te danken", aldus trainer Wim Jonk.

Trainer Wim Jonk is teleurgesteld én boos na 1-1 tegen TOP Oss - NH Sport/Edward Dekker

Jonk legde na afloop de vinger op de zere plek. "Wij kregen de druk er niet meer op. De ruimtes werden te groot en elke tweede bal was voor hun. Ja, dan is het moeilijk voetballen. TOP heeft hier een verdiend punt gehaald."

"Elke tweede bal was voor hun. Ja, dan is het moeilijk voetballen"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Ook middenvelder Alex Plat was teleurgesteld. "Thuis moet je van TOP winnen en dat doe je niet." Volgens de Volendammer was er geen sprake van onderschatting geweest. "Het eerste half uur was wel goed, maar de rest van de wedstrijd was dramatisch. Het lukte gewoon niet. We krijgen nog twee honderd procent kansen met Samuele (Mulattieri, red.). Jammer dat hij die niet maakt."

"Thuis moet je van TOP winnen en dat doe je niet"

FC Volendam-speler Alex Plat

Alex Plat over het teleurstellende gelijkspel tegen TOP Oss - NH Sport/Edward Dekker

El Kadiri 'afwezig'

Opvallende afwezige bij FC Volendam was Ibrahim el Kadiri. De vleugelspits trainde donderdag nog gewoon mee. Volgens Jonk had de vleugelspits een blessure en testte hij niet postief op corona. Eerder op de avond meldde de club dat hij ziek was. Op het opstellingenformulier stond El Kadiri niet bij de geblesseerden, maar bij 'afwezig'. Zijn vervanger in de basis was Martijn Kaars. 

Maandag speelt FC Volendam om 21.00 uur in Amsterdam tegen Jong Ajax. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]