Ga naar Content

Gerelateerde videos

Tijs Velthuis over stormachtige ontwikkeling: "Het is heel snel gegaan"

WIJDEWORMER - Het kan snel gaan in een voetbalcarrière, dat weet AZ-verdediger Tijs Velthuis inmiddels ook. Krap twee maanden geleden maakte hij in de wedstrijd tegen de Graafschap zijn debuut in de basis bij Jong AZ. Toen sprak hij de volgende verwachting uit tegen NH Sport.

"Ik heb mijn basisdebuut gemaakt en nu moet ik verder groeien. Hopelijk kan ik een keer met het eerste meetrainen", aldus een voorzichtige Velthuis. Inmiddels is er wel wat veranderd. In de Europa League wedstrijd tegen Napoli zat hij voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, niet veel later volgde tegen Real Sociedad zelfs zijn officiële debuut voor AZ.

"Het is heel snel gegaan", blikt de achttienjarige verdediger daarop terug. "Op het moment dat ik mijn debuut maakte kneep ik wel even in mijn armen om te voelen of het allemaal echt is. Ik geniet er echt van om nu elke keer met het eerste op het veld te staan. Dat is voor mijn ontwikkeling heel goed."

"Ik heb wel als ontwikkelingspunt voor dat ik in het veld harder moet zijn en meer moet praten"

AZ-verdediger tijs velthuis

Velthuis kwam in de zomer van 2019 vanuit de jeugdopleiding van FC Twente naar AZ en maakt in de korte tijd dat hij bij de Alkmaarse club is grote indruk. Velthuis is zelf tevreden, maar ziet ook dat er nog stappen gemaakt moeten worden. "Ik heb wel als ontwikkelingspunt dat ik in het veld harder moet zijn en meer moet praten. Daar ben ik wel mee bezig en dat gaat de goede kant op."

Jong AZ neemt het vrijdagavond in Rotterdam op tegen Excelsior. Dit duel is vanaf 18.45 uur live te volgen op NH Radio. Leo Giovannangelo verzorgt het verslag. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]