Ga naar Content

Kanovereniging Waterwolf kopje onder zonder nieuwe locatie

CRUQUIUS - Kanovereninging Waterwolf uit Cruquius is dringend op zoek naar een nieuwe locatie. Vanwege een uitbreiding van het naastgelegen Pannenkoeken Paviljoen en een herindeling van het omliggende gebied moet de vereniging noodgewonden verhuizen. Maar zonder nieuwe locatie komen de honderd kano's en kajak's op straat te staan, en kunnen de ruim tachting leden hun hobby wel vergeten. 

Foto: Niels van Steijn / NH Nieuws

"Als er geen nieuwe locatie komt hebben we echt een heel groot probleem", vertelt voorzitter  Els Blom. Met de uitbreiding en verbouwing van het pannenkoekenrestaurant komt het doemscenario voor de vereniging steeds dichterbij. Op dezelfde plek zit ook het Duikteam Haarlemmermeer, voor hen geldt hetzelfde. 

"Ik zou niet weten wat ik moet zonder de kanovereniging. Het is iets wat ik heel graag doe en ik zou het heel erg jammer vinden als er geen alternatief komt", vertelt Fenna Wiltjer (16) uit Hoofddorp.

Afwijzingen per mail

Sinds Els van de verbouwing weet, heeft ze veel contact gehad met de gemeente. Maar ze vertelt dat het initiatief voor het vinden van een nieuwe locatie, vooral bij de vereniging zelf ligt: "Wij zoeken ons een slag in de rondte in Haarlemmermeer naar plekken waar we eventueel zouden kunnen zitten. Die moeten wij dan helemaal uitzoeken en daarna gaan we naar de gemeente en vragen we: 'goh, zouden we hier wat kunnen?'. Maar dan wordt dat na een heel proces afgedaan met één mailtje en begin je weer van vooraf aan."

Op dit moment ligt er een locatie aanvraag bij de gemeente. Zij laten weten positief tegen het plan aan te kijken. Maar alle eerdere aanvragen werden met een keiharde nee afgedaan, zonder daarover in gesprek te kunnen. 

Tekst loopt verder onder de video.

Kanovereniging de Waterwolf zoekt nieuwe locatie - NH Nieuws

“We begrijpen dat de vereniging op hete kolen zit en het snel wil regelen. Echter, we hebben ook met procedures te maken die we moeten volgen", schrijft de gemeente. "De vereniging heeft een plan met locatievoorkeur ingediend op 15 oktober, dit plan is nu in behandeling."We staan positief tegenover dit bouwplan van KV Waterwolf (..) En zijn hierover gewoon met elkaar in gesprek.”  

Eisen nieuwe locatie

Maar met de verbouwing in zicht heeft de vereniging zekerheid nodig, desnoods in de vorm van een tijdelijke locatie. "We hebben eigenlijk niet zoveel nodig. Doorgaand water, een stuk grond waar we onze locatie neer kunnen zetten. Daarnaast willen we graag een kantine, kleedkamers en douches. Dat is al met al niet zo groot, als het maar aan het water is. En daarvoor is binnen Haarlemmermeer voldoende plek", aldus Els Blom.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]