Ga naar Content

Meer steigers en picknicktafels moeten recreatie op Ringvaart 'sexy' maken

HAARLEMMERMEER - Picknicktafels, wandelpaden, steigers en minder verkeer moeten ervoor zorgen dat recreëren op de Ringvaart weer aantrekkelijk wordt. De ruim zestig kilometer lange Ringvaart wordt nu voornamelijk gebruikt door recreanten op fietsen en in bootjes, maar als het aan wethouder Mariëtte Sedee zijn de mogelijkheden veel breder. 

Het plan om de Ringvaart weer aantrekkelijk te maken moet volgens wethouder Sedee een samenwerking worden waarin de bewoners aan de Ringvaart bij de inrichting van hun directe omgeving worden betrokken. 

Maar volgens Ringvaart-kenner Leo van der Kolk moet de gemeente zich met name focussen op locaties waar de historie van Haarlemmermeer goed zichtbaar is. Leo vaart al  jarenlang over de Ringvaart en diende met zijn compagnon een plan in om de ringvaart 'sexy' te maken. Aanlegsteigers bij historische locaties voeren de boventoon.  

"De Ringvaart is een ontzettend belangrijk verbindingsstuk tussen alle plassen, dorpen en steden in en rondom Haarlemmermeer"

Ringvaart-kenner Leo van der kolk

"De Ringvaart is een ontzettend belangrijk verbindingsstuk tussen alle plassen, dorpen en steden in en rondom Haarlemmermeer. Daarnaast kun je bij vele belangrijke en historische punten niet aanleggen met je boot. Denk hierbij aan de gemalen, maar ook aan de Stelling van Amsterdam."

Concrete plannen

Sedee vertelt al bezig te zijn met het aanleggen van steigers. Daarnaast is ze met het hoogheemraadschap in gesprek over de loswallen en bij de Aalsmeerderbrug wordt volgens haar nog een steiger gebouwd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!