Ga naar Content

Begrip bij ODIN '59 voor uitsluiting bekertoernooi: "Maar het is wel zuur"

HEEMSKERK - Bij ODIN '59 is er begrip voor het feit dat de club uit het bekertoernooi is gehaald. Trainer Ted Verdonkschot hoopt nu dat de competitie in ieder geval afgemaakt kan worden.

Foto: Pro Shots/Remko Kool

"Je hebt je er gewoon bij neer te leggen", vertelt Verdonkschot aan NH Sport. "Maar het is natuurlijk wel zuur, want je kunt er helemaal niets aan doen. We hadden natuurlijk ook een mooi affiche met een Noord-Hollandse derby tegen FC Volendam. En een thuiswedstrijd, dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie feestavond van te maken."

"Het zal voor de mensen van de KNVB ook niet meevallen om in zo'n kort tijdsbestek deze beslissing te nemen"

odin'59-trainer ted verdonkschot

Boos is Verdonkschot niet. "Het zal voor de mensen van de KNVB ook niet meevallen om in zo'n kort tijdsbestek deze beslissing te nemen. Voor amateurclubs zal het überhaupt een heel gevecht worden om alle competities af te maken. Laat staan om dan nog alle bekerwedstrijden te plannen. Dus wat dat betreft heb ik er begrip voor."

Afronden competities

De trainer van ODIN '59 heeft wel een idee hoe de amateurcompetities afgemaakt moeten worden. "De wedstrijden die nu gespeeld zijn, blijven staan. En dan speel je in een halve competitie tegen de clubs waar je nog niet tegen gespeeld hebt. De kampioen is dan de kampioen en de degradant de degradant. Als je nog zo'n dertien wedstrijden speelt, kun je daarna nog nacompetitie spelen."

De KNVB-beker gaat verder met 23 betaald voetbalclubs. Er worden zeven wedstrijden gespeeld in de tweede ronde, waardoor negen ploegen een vrijstelling krijgen en automatisch zijn geplaatst voor de achtste finales. De loting is zaterdag.

De 26 uitgesloten amateurclubs krijgen wel een financiële compensatie en hoeven volgend seizoen geen voorrondes te spelen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]