Ga naar Content

Teleurstelling bij AFC na uitsluiting KNVB-beker: "Bekertoernooi is voor iedereen"

AMSTERDAM - De KNVB maakte woensdagochtend bekend dat het KNVB-bekertoernooi verder gaat zonder amateurclubs. AFC Amsterdam-trainer Uli Landvreugd snapt niet waarom die keuze nu al gemaakt is. "We zouden in januari toch kunnen spelen?"

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"Het bekertoernooi is er voor iedereen. Dat is niet opgezet voor het betaald voetbal", zegt Landvreugd tegen NH Sport. "Nu moeten de amateurs concessies doen en de betaald voetbalorganisaties niet."

"Het lijkt me voorbarig dat de amateurclubs er nu al uit moeten"

afc-trainer uli landvreugd

"Ik ben niet zozeer boos", vervolgt hij. "Maar er wordt te vroeg geoordeeld. We zouden in januari toch kunnen spelen? Het lijkt me voorbarig dat de amateurclubs er nu al uit moeten." AFC zou in de eerste ronde van het hoofdtoernooi spelen tegen de amateurs van Capelle.

In gesprek met Mark Rutte

Ondanks het besluit van de KNVB houdt Landvreugd nog een beetje hoop. "Misschien is er nog een kleine kans. Maar zoals het er nu naar uitziet, is dat maar ongeveer vijf procent. De KNVB en amateurclubs gaan nog in gesprek met minister-president Mark Rutte over wat de mogelijkheden zijn om weer volledig te gaan trainen. In sportscholen zijn dertig man welkom en wij moeten in groepjes van vier trainen."

De KNVB-beker gaat verder met 23 betaald voetbalclubs. Er worden zeven wedtrijden gespeeld in de tweede ronde, waardoor negen ploegen een vrijstelling krijgen en automatisch zijn geplaatst voor de achtste finales. De loting is zaterdag.

De 26 uitgesloten amateurclubs krijgen wel een financiële compensatie en hoeven volgend seizoen geen voorrondes te spelen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]