Ga naar Content

Jongen (16) uit Heerhugowaard gepakt met 12 cobra's na 'vuurwerkactie'

ALKMAAR - Een gezamenlijke vuurwerkactie tussen de politie en de gemeente Alkmaar liep voor een tiener uit Heerhugowaard slecht af. De 16-jarige jongen werd aangehouden voor het in bezit hebben van twaalf cobra's. Het illegale vuurwerk is in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek. 

Foto: Gemeente Alkmaar

Na aanleiding van het aantal meldingen over vuurwerkincidenten in Alkmaar besloten de handhavers van de gemeente Alkmaar en de politie de krachten te bundelen en een actie op te zetten.

Aanhouding

De handhavers en politieagenten hoorden knallen in de omgeving van de Melis Stokelaan. Het geluid van het vuurwerk en de rookontwikkeling leidde naar de 16-jarige jongen uit Heerhugowaard die twaalf cobra’s bij zich droeg. 

De komende weken werkt de politie opnieuw samen met handhavers van de gemeente Alkmaar en handhavers van de BUCH gemeenten. Daarbij hebben zij elk hun eigen bevoegdheden. Door samen de straat op te gaan kan er sneller worden opgetreden bij overlastmeldingen en vuurwerkknallen.

Burgemeester Roemer spreekt van een uitstekende samenwerking. Om de zorg te ontzien hoopt hij dat iedereen zich aan het vuurwerkverbod zal houden. "Er ontstaan goede initiatieven zoals deze actie om vuurwerkincidenten te bestrijden. Door de krachten te bundelen, elk vanuit de eigen bevoegdheid, kunnen zij samen de veiligheid en leefbaarheid op straat vergroten."

De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. De politie is de dagen voor de jaarwisseling daarom extra alert op handel en het bezit van vuurwerk. Alleen categorie 1 vuurwerk is dit jaar toegestaan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]