Ga naar Content

EK handbal voor vrouwen niet in Noorwegen

TRONDHEIM - Het EK handbal voor vrouwen in Noorwegen is geschrapt. Vanwege het coronavirus heeft de organisatie besloten het sportevenement, dat van 3 tot en met 20 december zou worden gespeeld, te annuleren.   

Foto: Pro Shots/Henk Seppen

Op last van de gezondheidsautoriteiten en de Noorse politiek is het besluit genomen. De maatregelen om het virus in Noorwegen terug te dringen zijn zo streng geworden, dat het houden van een groot sporttoernooi met de komst van tal van buitenlandse deelnemers niet meer mogelijk is. Het Nederlands vrouwenteam zou al zijn groepswedstrijden in Trondheim spelen.

De Europese handbalfederatie (EHF) onderzoekt of nu het hele toernooi kan worden verplaatst naar Denemarken, dat samen met Noorwegen het EK zou organiseren. Uiterlijk dinsdag wil de EHF duidelijkheid verschaffen.

Regerend wereldkampioen Nederland behaalde op het vorige EK in 2018 de bronzen medaille. Bondscoach Emmanuel Mayonnade maakte kortgeleden zijn definitieve selectie voor het EK bekend.

Oranje is ingedeeld in een poule met Hongarije, Servië en Kroatië. Op 4 december is Servië de eerste tegenstander. Waar die wedstrijd wordt afgewerkt, is nu dus nog onduidelijk. Vooralsnog is Herning aangewezen als speelstad in Denemarken. Daar zouden in de groepsfase twee poules worden afgewerkt. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]