Ga naar Content

Afvalbakken langs hondenuitlaatplek in Bergen opgeblazen: "Alles zit onder de stront"

BERGEN - Omwonenden van het Bergerbos zijn dit weekend 's nachts opgeschrikt door harde knallen. Het bleek te gaan om vuurwerk waarmee de afvalbakken langs het Paddenpad, een populaire hondenuitlaatplek, zijn opgeblazen.

Afvalbakken zijn met vuurwerk opgeblazen - NH Nieuws

Rond de afvalbak ligt het bezaaid met gescheurde poepzakjes.  En van de bak zelf is weinig over.

"Ik snap dat het leuk is om de hondendrollen te zien vliegen", zegt een gemeentewerker die de bakken normaal gesproken komt legen op maandagmorgen "Nu ga ik eerst maar een paar handschoenen halen om de boel op te ruimen. Alles zit onder stront."

Zenuwachtig

Een buurtbewoonster, die liever anoniem blijft,  schrok wakker van de klap. "Het was een hele harde knal. Vooral voor mijn hond vind ik het erg. Die wordt heel erg zenuwachtig van vuurwerk. Ik hoop dat de jongens die dit doen daar eens bij gaan nadenken."

Ook de gemeentewerker heeft geen goed woord over de de daders: "Die bakken kosten honderden euro's. Dit zijn er twee. Wat voor nut heeft dit nou? Zonde van de centjes."

Verbod

Vuurwerk is verboden dit jaar wegens de druk op de ziekenhuizen. De politie noemt het nu al een hele uitdaging om dat totaalverbod te gaan handhaven.  

Eerder kondigde de gemeente Alkmaar aan streng op te treden tegen de veroorzakers van vuurwerkoverlast.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]