Ga naar Content

Halsema maakt einde aan demonstratie tegen coronamaatregelen op Museumplein

AMSTERDAM - De Amsterdamse burgemeester Halsema heeft vanavond ingegrepen bij een grote demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein. De demonstratie werd georganiseerd door de Vrouwen voor Vrijheid-beweging, maar zij hielden zich niet aan de afstandsregels. Om die reden werd het protest voortijdig afgebroken.

Foto: Inter Visual Studio / Remy Roosien

De activisten stonden op het Museumplein omdat zij het oneens zijn met de maatregelen van het kabinet om het coronavirus tegen te gaan. Volgens de Vrouwen voor Vrijheid-beweging is het niet juist dat er vanuit de overheid maar één lijn opgevolgd dient te worden.

De manifestatie begon vanmiddag rond 16.00 uur met een groep vrouwen die muziek maakten op trommels. De demonstratie zou tot 19.00 uur duren, maar toen bleek dat deelnemers zich niet aan de voorschriften hielden, maakte de politie om 18.20 een einde aan de bijeenkomst.

Volgens een woordvoerder van de burgemeester is de groep na het afbreken van de demonstratie uiteen gegaan. Ongeveer 1000 mensen waren bij de demonstratie aanwezig.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]