Ga naar Content

Grand Prix Zandvoort wordt in 2021 op 5 september gehouden

ZANDVOORT - De Grand Prix van Zandvoort, de Dutch GP, wordt in 2021 in het weekend van 3 tot en met 5 september gehouden. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. Dit jaar zou de F1-race op 3 mei worden verreden, maar ging toen niet door vanwege de coronacrisis.

Foto: ANP

De reden dat er nu is gekozen voor een datum na de zomer heeft ook te maken met corona. De hoop is dan dat de race verreden kan worden met publiek. Er worden 300.000 bezoekers verwacht tijdens het raceweekend.

Sportief directeur Jan Lammers zegt: "De terugkeer van de F1 naar Nederland is natuurlijk mogelijk gemaakt door gezond ondernemersinitiatief maar vooral door de massale belangstelling van de vele racefans in ons land", aldus Lammer. 

"Deze nieuwe datum vlak na de zomer heeft als voordeel dat de piek van de zomervakanties achter de rug is, dat de kans groot is dat het weer goed is en dat de corona-maatregelen dan beperkter zijn. Dit is dan ook een geweldige datum voor Zandvoort en de gehele regio. Met andere woorden, de organisatie is heel positief en bereidt zich voor om op deze datum een groot publieksevenement neer te zetten."

Al bestelde tickets blijven geldig

Overigens zijn er geen tickets meer beschikbaar. De kaartjes die mensen al hadden gekocht voor de race in 2020 blijven gewoon geldig. Alle tickethouders worden hierover persoonlijk, via e-mail, geïnformeerd.

De nieuwe datum betekent ook dat de Historic Grand Prix verplaatst moet worden. Die stond namelijk in hetzelfde weekend gepland. Dit evenement met klassieke bolides verschuift nu naar 16 tot en met 18 juli 2021. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.