Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Bestuurder bestelbus betrokken bij dodelijk ongeluk N202 had mogelijk drugs gebruikt

5 november 2020, 16.32 uur · Aangepast 5 november 2020, 19.50 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - De bestuurder van een bestelbus die gistermiddag betrokken was bij een dodelijk ongeluk op de N202 bij Velsen-Zuid, was mogelijk onder invloed van drugs. Dit kwam uit een speekseltest naar voren. Of hij op het moment van het ongeluk ook echt onder invloed was en om welke drugs het precies gaat, moet uitgewezen worden met een bloedtest. 

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Een 34-jarig vrouw uit Almere kwam bij het ongeluk om het leven. De andere inzittende van de auto, een 22-jarige man, raakte bekneld. Hij is na zijn bevrijding ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. 

In de bestelbus zat naast de 31-jarige bestuurder uit Amsterdam ook een 27-jarige man uit Krommenie. Beide raakten licht gewond en werden ook overgebracht naar het ziekenhuis. De twee mannen reden in een bestelbus van Albert Heijn.

In een reactie aan NH Nieuws zegt Albert Heijn: "Er heeft een verschrikkelijk ongeval plaatsgevonden. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden. De politie is een onderzoek gestart. Gedurende het onderzoek beantwoordt de politie de vragen hierover."

Onderzoek

De Amsterdamse bestuurder van de bestelbus is meegenomen naar het bureau voor een bloedonderzoek. Dat onderzoek moet uitwijzen of hij ook daadwerkelijk onder invloed was op het moment van het ongeluk. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Het onderzoek van naar de toedracht van het ongeluk loopt nog. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.