Ga naar Content

DFDS-ferry pendelt weer over Noordzee na corona-uitbraak onder bemanning

IJMUIDEN - Princess Seaways, de DFDS-ferry die de afgelopen dagen stil lag vanwege een corona-uitbraak onder personeel, is weer in de vaart genomen. Het schip lag twee dagen stil voor de kust van IJmuiden, maar heeft gisteravond zoals gebruikelijk koers gezet richting het Engelse Newcastle. 

Foto: DFDS

Dat laat woordvoerder Teun Wim Leene van het Deense bedrijf aan NH Nieuws weten. De Princess Seaways is gisteravond om 17.30 uur vertrokken en komt naar verwachting rond 9.00 uur lokale tijd aan in de Britse havenstad. 

Lees ook

Eerder deze week werd bekend dat ten minste vijf bemanningsleden waren besmet met het coronavirus. Het schip werd daarop tijdelijk uit de vaart genomen voor een zogeheten 'deep clean', de 128 passagiers die 'recentelijk' met de ferry hadden gereisd werden op de hoogte gebracht en alle bemanningsleden werden getest. 

Twee overtochten gemist

Uiteindelijk heeft het schip 'één roundtrip', dus twee afvaarten gemist, aldus Leene. Dat betrof de overtocht op 1 november van IJmuiden naar Newcastle, en die van van 2 november van Newcastle naar IJmuiden. De andere ferry waarmee DFDS over de Noordzee pendelt bleef wél in de vaart.

Lees ook

"Zo'n honderd passagiers hebben niet kunnen reizen. Zij zijn omgeboekt of hebben hun geld teruggekregen." Het schip heeft, zoals een andere medewerker al liet weten, een extra grondige schoonmaakbeurt gekregen. "Maar sinds de afvaarten afgelopen juli weer zijn begonnen, zijn de schoonmaakprocedures sowieso van de hoogste standaard", besluit Leene.

NH Nieuws maakte in september onderstaande reportage over de ferry, die toen wel weer voer, maar vanwege de quarantaineverplichting in het Verenigd Koninkrijk nauwelijks passagiers vervoerde.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]