Ga naar Content

DFDS haalt ferry uit de vaart vanwege corona aan boord, schip krijgt 'deep clean'

IJMUIDEN - DFDS, de veerdienst die onder meer dagelijkse afvaarten tussen IJmuiden en Newcastle verzorgt, heeft de Princess Seaways waarmee ze tussen Noord-Holland en  Engeland pendelt, vanwege coronabesmettingen onder personeel uit de vaart genomen. 

Foto: DFDS Seaways

"Eén van onze klanten had covid", vertelt een medewerker van het Deense bedrijf telefonisch aan NH Nieuws. Een woordvoerder meldt dat het niet om een passagiers, maar om vijf bemanningsleden gaat. "Zij zitten nu in zelf-isolatie." 

Bemanning getest

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, wordt de volledige bemanning van de betreffende veerboot getest. Hoe lang dat gaat duren, is niet bekend.  In de tussentijd krijgt het schip een 'deep clean', wat betekent dat het schip minutieus wordt gedesinfecteerd, laat een woordvoerder weten.  

128 reizigers die mogelijk in contact zijn geweest met de besmette bemanningsleden, zijn geïnformeerd, laat het bedrijf weten. Vanwege de ontdekking is de overtocht van gisteravond - van IJmuiden naar Newcastle geannuleerd. Wanneer de Princess Seaways weer klaar is voor gebruik, is niet bekend. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook