Ga naar Content

Bioscoop Studio /K schrikt van mogelijke sluiting: "Heftig is het eerste woord dat opkomt"

AMSTERDAM - Bioscoop Studio /K in Amsterdam is geschrokken van de nieuwe maatregelen die mogelijk morgen aangekondigd worden. Het kabinet overweegt musea, bioscopen en theaters vanaf donderdag voor twee weken te sluiten. 

Foto: NH Nieuws

Bioscoop Studio /K heeft het gevoel niets verkeerd te doen: "We doen ontzettend ons best om het zo veilig mogelijk te laten verlopen", vertelt medewerker Joep Wisse. "Mensen kunnen via internet een plekje reserveren zodat er altijd anderhalve meter wordt gehouden in de zalen. En mensen doen dat super netjes." De bioscoop zegt er verder ook voor te zorgen dat films niet op hetzelfde moment beginnen en eindigen, zodat het niet druk is op de gangen.

Onzekere toekomst

Een sluiting zou hard aankomen bij de bioscoop: "Omdat dat het erg moeilijk maakt om te overleven", vertelt Joep. Omdat de steun beperkt is die we hebben en het de toekomst onzeker maakt voor dit deel van de culturele sector."

Bioscoop Studio /K moet mogelijk sluiten - NH Nieuws

"Wel drukke winkelstraten en sportscholen. Dat voelt een beetje scheef"

joep wisse - Studio /k

Bezoekers van de bioscoop zijn teleurgesteld in de mogelijke maatregel. "Drukke winkelstraten of sportscholen, dat kan dan allemaal wel door gaan", vertelt een bezoekster. "Maar bioscopen, musea, theaters, de culturele sector, dat kan dan allemaal dicht worden gegooid. Dat voelt een beetje scheef."

Een andere vrouw die drie keer per week naar de bioscoop gaat zal dat missen: "Ik snap waarom het gebeurt", vertelt ze. "Maar het was de enige manier waarop ik nog  met vrienden kon afspreken buiten het huis. Dus dat is een grote verandering in mijn leven. Ik hoop dat sommige kleine bioscopen het overleven."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]