Ga naar Content

Schouten in topvorm op NK afstanden: Andijkse heerst ook op 5.000 meter

HEERENVEEN - Irene Schouten overtuigt dit weekend op de NK afstanden. De Andijkse schaatsster pakte zondag haar tweede Nederlandse titel: de 5.000 meter bij de vrouwen.

Foto: ANP

De tweevoudig wereldkampioene op de massastart zegevierde in een tijd van 6.55,94. Daarmee was ze ruim vijf seconden sneller dan Reina Anema, die in 7.01,37 als tweede eindigde. Carlijn Achtereekte pakte brons met een tijd van 7.01,62.

"Nu heb ik laten zien dat ik het ook alleen kan"

schaatsster Irene Schouten

"Ik wist wel dat ik vorm ben en veel kans maakte, maar dan moet je het wel even doen", vertelde Schouten na het behalen van haar tweede titel bij de NOS. "Ik was heel nerveus, want ik wist dat ik goed ben. Dan wil je het ook graag laten zien."

Klassieke afstanden

Schouten is van nature een massstart-specialist en een marathonschaatser. Daarom is het voor haar extra lekker dat ze het nu op 'klassieke afstanden' de titels aaneen rijgt. "Soms hoor ik welens: ze kan alleen in een peloton schaatsen. Nu heb ik laten zien dat ik het ook alleen kan."

Lees ook

Gouden weekend

Schouten won zaterdag in het lege Thialf al de 3000 meter. Dat was haar eerste Nederlandse titel op een klassieke afstand op de langebaan. De succesvolle marathonschaatsster veroverde op de massastart al wel zeven keer NK-goud.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]