Ga naar Content

OSG De Hogeberg stuurt bovenbouw naar huis vanwege coronabesmetting bij leraar

DEN BURG - De Texelse middelbare school OSG de Hogeberg heeft deze week alle bovenbouwleerlingen van de havo en vwo naar huis gestuurd vanwege een coronabesmetting bij een economieleraar. De leerlingen krijgen nu thuisonderwijs.

Foto: NH Nieuws

De positieve besmetting is gisteren bekend geworden. De betreffende docent geeft economie aan een deel van de leerlingen van vwo-4, vwo-5, vwo-6 en havo-4 en havo-5.

De leraar is waarschijnlijk vanaf afgelopen dinsdag besmettelijk geweest, zo schrijft onze mediapartner Texelse Courant, maar heeft volgens de school de 1,5 meter regel en het dragen van een mondkapje steeds in acht genomen.

Risico klein

Daarom wordt het risico op verdere besmetting volgens de school klein geacht. Om toch geen enkel risico te nemen, krijgen alle genoemde klassen deze week thuisonderwijs. "Deze klassen hadden eigenlijk een toetsweek", zegt waarnemend rector-bestuurder Corrie Eriks. "Deze wordt een week verplaatst naar 2 tot en met 6 november. De school heeft een dag nodig om alles te regelen en voor te bereiden, dus het thuisonderwijs start morgen."

"Beter te voorzichtig dan straks een cluster aan besmettingen op school."

corrie eriks, rector osg de hogeberg

Ondanks dat Eriks het een forse maatregel noemt, zag ze zich genoodzaakt deze te nemen. "Beter te voorzichtig dan straks een cluster aan besmettingen op school. De leerlingen hebben hiermee ook een week extra de tijd om zich voor te bereiden op de toetsweek, ik verwacht dat ze daar wel blij mee zullen zijn."

Voor de leerlingen die naar huis zijn gestuurd en geen klachten hebben, is thuisquarantaine volgens de school in wezen niet nodig, maar ze geeft aan dat het wel belangrijk is dat ouders alert blijven. Ouders zijn door de school geïnformeerd waarop ze moeten letten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]