Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Maaltijdbezorger (16) neergestoken, na conflict over diefstal van eten in Zaandam

24 oktober 2020, 12.33 uur · Aangepast 24 oktober 2020, 16.02 uur · Door Redactie

ZAANDAM - Een 16-jarige maaltijdbezorger is gisteravond neergestoken, nadat hij een drietal jongens had aangesproken op het stelen van eten uit zijn warmhoudbox. De politie wist de jongens van 15, 16 en 17 jaar oud aan te houden. 

Foto: Inter Visual Studio

De maaltijdbezorger was eten aan het bezorgen in een flat aan de Indigostraat, toen het drietal besloot eten uit de warmhoudbox achter op zijn brommer te stelen.

Getuigen zagen de jongens weglopen en wezen de maaltijdbezorger hierop. De 16-jarige jongen ging achter het drietal aan en sprak ze erop aan. Maar dat kwam hem duur te staan. De maaltijdbezorger werd geslagen en neergestoken.

De politie kwam de drie jongens vlakbij waar de steekpartij gebeurde tegen en heeft ze aangehouden. Het wapen waarmee de maaltijdbezorger is verwond, is nog niet aangetroffen. 

Messenverbod

Gisteren kondigde burgemeester Jan Hamming aan dat er een messenverbod geldt in de Zaanstreek.  In de hele gemeente Zaanstad is het vanaf gisteren verboden om 'gevaarlijke voorwerpen, zoals messen en slagwapens', bij je te hebben. Hiermee wil de burgemeester het geweld met messen in zijn gemeente verder de kop in de drukken. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]