Ga naar Content

Aparte periode voor Koen Stam: corona én niet normaal kunnen trainen

ROTTERDAM - Het zijn gekke tijden voor Koen Stam. De assistent-trainer van Feyenoord O-21 heeft te horen gekregen dat zijn spelers de komende tijd alleen maar mogen trainen en kreeg corona. "Mijn conditie is daardoor echt hard achteruit gehold", vertelt de Noord-Hollander in gesprek met NH Sport. 

Koen Stam (midden) bij Feyenoord - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Bij AZ was er afgelopen week een uitbraak van het coronavirus. "Je ziet dat het bij steeds meer clubs voorkomt", aldus Stam. "Je houdt het niet tegen. Vroeg of laat ga je het oplopen. Ik ben zelf geen expert, maar ik heb een tijdje gelegen ook opgelopen." Stam weet niet waar hij het virus heeft gekregen. "Want we houden ons echt goed aan de regels. Je kunt misschien een deurklink of een hesje hebben aangeraakt en dan kan het snel gaan."

Gevolgen besmetting

De assistent-trainer van Feyenoord O-21 ondervindt nog steeds de gevolgen van zijn besmetting. "Tijdens het bellen ben ik af en toe aan het happen naar lucht, dus dat blijft wel een tijdje in je lichaam zitten. Ik heb van de week nog even proberen te mountainbiken in Schoorl, maar ik moet zeggen dat ik weinig bergen op kwam."

"Het voelde op dat moment als een verkoudheidje, maar ik was wel erg moe", vervolgt Stam. "Ik heb gewoon vier á vijf keer geslapen op een dag. Op een gegeven moment zijn je coronaklachten wel weg, maar de vermoeidheid blijft nog wel even in je lichaam zitten. Ik hoop dat een topsporter er minder last van heeft, maar een oud-voetballer voelt het wel in ieder geval."

"Tijdens het bellen ben ik af en toe aan het happen naar lucht, dus dat blijft wel een tijdje in je lichaam zitten"

assistent-trainer feyenoord o-21 koen stam

Trainen op anderhalve meter

De huidige situatie lijkt op de periode tijdens de eerste lockdown, erkent de Schagenees. "Ik zat destijds nog bij AZ. Dus ik ben al behoorlijk ervaren in het geven van training aan groepjes van vier. Desondanks is trainen met anderhalve meter afstand niet echt voetbal trainen zoals je het liefst doet."

Stam snapt dat er een grens is getrokken bij betaald voetbal, maar baalt flink. "Het is natuurlijk zo dat Jong Ajax en Jong PSV in de eerste divisie spelen. Wij spelen in een onder-21 competitie. Het is heel vervelend voor ons dat ze een lijn hebben getrokken bij eredivisie en eerste divisie, maar zo is de situatie nou eenmaal. Het is niet anders."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]