Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Niet zingen, maar breien: operazangeres maakt carrièreswitch

23 oktober 2020, 21.08 uur · Door Redactie

MARKEN - Zingen voor grote menigten zit er voorlopig niet in. Operazangeres Wiebke Göetjes is daarom teruggevallen op haar oude professie: het ontwerpen, breien en verkopen van truien. "Ik ben in de gelegenheid om aan te pakken wat op me afkomt. Mijn leven gaat nu een andere kant op en daar word ik heel blij van."

Niet zingen maar breien: carrièreswitch voor operazangeres - NH Nieuws

Göetjes is een grote naam in de operawereld, zeker de Duitse. Ze speelde hoofdrollen in producties als Phantom of the Opera, Aida en Tosca. De afgelopen jaren zorgde ze echter fulltime voor haar dementerende moeder, die afgelopen Kerst overleed.

NH Buurten was vorig jaar op bezoek bij Göetjes:

Tekst loopt door onder de video

Operazangeres Wiebke Göetjes is mantelzorger: “Het overrompelt je en vreet je helemaal op” - NH Nieuws

"Toen had ik opeens niks meer om handen", vertelt ze. "Eerst ben ik in de tuin bezig geweest. Toen kwam het breien weer op m’n pad en kreeg ik de smaak weer te pakken."

In de coronaperiode heeft de zangeres flink doorgebreid. "Ik was gewoon van plan om daarna full speed weer met opera aan de slag te gaan." Dat viel tegen, maar het breien bleef. Ze besloot zich hier voor nu fulltime op te richten. 

Tekst loopt door onder de foto's

Voordat Göetjes naar het conservatorium ging, volgde ze de opleiding Textiele Werkvormen. "Pas aan het eind van die opleiding kreeg ik door dat ik kon zingen." Het feit dat ze nu weer aan het breien is, maakt haar blij.

Aan heimwee naar de volle podia doet ze niet: "Ik vind het heerlijk. Met de mantelzorg voor mijn moeder was ik nooit thuis. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan en ervan genoten, maar om happy te zijn hoef je niet op grote podia te staan."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]