Ga naar Content

Blind, Schuurs, Klaassen en Ten Hag vinden dat Ajax een gelijkspel had verdiend

AMSTERDAM - Het gevoel dat Ajax woensdag tegen Liverpool een punt had moeten pakken overheerst bij Daley Blind. De verdedigende middenvelder vindt dat de Amsterdammers minimaal één kans hadden moeten benutten.

"Ik denk dat we best gelijk hadden kunnen spelen", zegt Blind tegen Ziggo Sport. "Tegen deze topclub hebben we best een aantal goede kansen uitgespeeld. We hadden er echter tenminste een moeten benutten."

"Het gaat om het resultaat en dat was niet goed"

ajax-speler daley blind

Tevreden is hij vanzelfsprekend niet. "Het gaat om het resultaat en dat was niet goed", vervolgt hij. "In de meeste wedstrijden gaat het nu eenmaal om de details, die moeten goed zijn. En dat was bij ons vanavond niet het geval. Dat mogen we onszelf verwijten, hoewel we een goede wedstrijd hebben gespeeld."

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

"Klotegoal"

"Ik denk wel dat we een puntje hadden verdiend", beaamt Davy Klaassen bij SBS6. "Het klopt dat we voldoende kansen hebben gecreëerd, maar dan moet de bal er wel ingaan. En dan krijgen we ook nog zo'n klotegoal (eigen doelpunt, red.) tegen. Dat is gewoon zonde."

"Het klopt dat we voldoende kansen hebben gecreëerd, maar dan moet de bal er wel ingaan"

ajax-speler Davy klaassen

Klaassen werd een kwartier voor tijd gewisseld. "Waarom? Ik heb geen idee. Dan kan toch? Je mag nu eenmaal vijf spelers wisselen. Of ik uitleg heb gehad? Nou, ik denk dat de trainer tijdens zo'n wedstrijd wel andere zaken aan zijn hoofd heeft. Misschien wilde hij er een paar frisse benen in."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]