Ga naar Content

Rapper Boef mag 2,5 jaar niet autorijden

ALKMAAR - Sofiane Boussaadia, beter bekend als rapper Boef, moet voor 2,5 jaar zijn rijbewijs inleveren, waarvan één jaar voorwaardelijk. Ook moet hij een boete van 6500 euro betalen aan een organisatie die zich inzet voor verkeersslachtoffers. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag bepaald. 

Foto: ANP KIPPA/Ferdy Damman

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de de rapper zich schuldig gemaakt aan 'excessief' rijgedrag dat 'thuishoort op een circuit'. Hij baseert zich op een filmpje uit 2016. Daarin rijdt Boef 300 kilometer per uur, meer dan 150 kilometer te hard. Ook reed hij met een snelheid van 165 kilometer per uur door het centrum van Tilburg. Dat wordt ontkend door Boef zelf. Als hij de verkeersregels nog een keer overtreedt, moet hij twee weken naar de gevangenis.

Hoger beroep

Er is al eerder uitspraak gedaan in deze zaak. Vorig jaar zei de rechter dat de artiest zijn rijbewijs voor 1,5 jaar moest inleveren. Boef was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. In hoger beroep is zijn straf uiteindelijk hoger uitgevallen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]