Ga naar Content

Pirates teleurgesteld over abrupt einde Holland Series: "Had het graag volgend jaar afgemaakt"

AMSTERDAM - Waar veel sporten in de beginfase van het seizoen zaten, waren de honkballers van Pirates Amsterdam bezig met de ontknoping van het honkbaljaar. Het team had goede papieren om de Holland Series te prolongeren, maar daar werd een stukje voor gestoken. Voorzitter Koen Gijsbers noemt het besluit 'jammer'.

Foto:

"Ik ben er wel teleurgesteld over", zegt Gijsbers in de radio-uitzending van NH Sport. "De kampioenschappen bestaan al sinds 1928 en het is nog nooit voorgekomen dat er geen kampioen is aangewezen. Zelfs in de Tweede Wereldoorlog is er een kampioen geweest. Uiteindelijk doe je de sport niet om geen kampioen aan te wijzen, je doet het om de beste uiteindelijk te laten winnen. Het enige mooie is dat Pirates wel regerend Nederlands kampioen blijft."

'Goede hoop'

Pirates stond in de Holland Series 2-0 voor tegen de eeuwige aartsrivaal Neptunus uit Rotterdam. In een sensationele wedstrijd, kwam Pirates op 2-0, maar de avond daarna kwam de persconferentie. Toch had Gijsbers toen nog hoop. "Ik heb goede hoop", zei de voorzitter eerder deze week.

Lees ook

Verplaatsen

De honkbalclub moest vervolgens een paar dagen wachten. Het besluit werd uiteindelijk door de honkbalbond KNBSB genomen om de competitie stil te zetten en geen kampioen aan te wijzen. “Dit jaar zou niet realistisch zijn, maar begin volgend jaar hadden we het best af kunnen maken. Honkbal is een zomersport en in november kan je niet honkballen, want dan is het te koud."

Doordat het seizoen tot een abrupt einde komt, zit er voor Pirates niets meer op dan alvast vooruit te kijken naar volgens jaar. "We gaan zorgen dat er weer een sterk nieuw team staat."

Max Clarijs kan leven met stilleggen Holland Series - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]