Ga naar Content

NOC*NSF pleit bij kabinet voor laten doorgaan topcompetities

ARNHEM - Sportkoepel NOC*NSF gaat er bij het kabinet voor pleiten om de topcompetities onder stringente voorwaarden van de coronaprotocollen toch doorgang te laten vinden. Dat gebeurt volgens de organisatie ook in andere EU-landen.

Foto: Pro Shots / Paul Meima

In Nederland mag in competitieverband na het aanscherpen van de maatregelen vooralsnog alleen worden gevoetbald in de professionele afdelingen, bij de mannen en bij de vrouwen. NOC*NSF wil daarnaast dat sportverenigingen net als de cultuursector worden uitgezonderd van de maximale groepsgrootte van vier personen.

De sportkoepel heeft in een brief aan sportminister Tamara van Ark aangegeven dat nu de uitzondering voor het betaalde voetbal op het stopzetten van de competities is uitgebreid naar de vrouwen eredivisie, het logisch zou zijn deze uitzonderingspositie ook voor de topcompetities in de andere takken van sport mogelijk wordt.

"Voor onze topsporters is het erg belangrijk dat zij hun beroep kunnen blijven uitoefenen"

technisch directeur noc*nsf maurits hendriks

"Voor onze topsporters is het erg belangrijk dat zij hun beroep kunnen blijven uitoefenen", zegt Maurits Hendriks (foto), technisch directeur NOC*NSF. "Allereerst om hun positie te versterken in het internationale veld, maar ook om nu, meer dan ooit, iedereen in Nederland te blijven inspireren zelf ook te sporten. Wij gaan graag met het kabinet in gesprek om samen met experts de voorwaarden te creëren voor een zo veilig mogelijke topsport in Nederland, ook in tijden van corona."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]