Ga naar Content

KNVB wil elf opgeroepen voetbalsters in Zeist laten trainen

ZEIST - De KNVB hoopt dat de voetbalsters die in Nederland spelen en zijn opgeroepen voor Oranje, zo snel mogelijk met elkaar kunnen gaan trainen in Zeist. De eredivisie voor vrouwen is namelijk stilgelegd en de speelsters mogen bij hun clubs alleen maar in groepjes van vier trainen. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De nationale ploeg speelt eind deze maand twee EK-kwalificatiewedstrijden, tegen Estland (23 oktober in Groningen) en Kosovo (27 oktober in Pristina). Die interlands kunnen wel doorgaan. De KNVB heeft van het ministerie van VWS de toezegging gekregen dat de nationale ploeg, in tegenstelling tot de clubs, wel gezamenlijk kan trainen en spelen. Van de 24 internationals die bondscoach Sarina Wiegman heeft geselecteerd, spelen er elf in de vrouwen eredivisie. 

Helft van de selectie

"Dat is bijna de helft van de selectie", zegt een woordvoerder van de KNVB. Het gaat hier onder anderen om Ajacieden Stefanie van der Gragt en Lize Kop. "Bij hun clubs mogen ze voorlopig niet normaal trainen. Het is een optie om ze als groep in Zeist te laten trainen. Dat bespreken we nu."

Lees ook

De regering besloot dinsdag om alle sportcompetities stil te leggen. Alleen voor het betaalde voetbal (eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) wordt een uitzondering gemaakt. De hoogste competitie voor vrouwen valt daar volgens het ministerie van VWS niet onder. In de statuten van de KNVB hoort vrouwenvoetbal bij de sectie amateurvoetbal.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]