Ga naar Content

Jetse Bol mag zich opmaken voor vierde Vuelta-deelname op rij

IRÚN - Jetse Bol is door zijn team Burgos geselecteerd om de Vuelta te mogen rijden. Het is de vierde keer op rij dat de renner uit Avenhorn (31) meedoet aan de Ronde van Spanje. Zijn ploeg kreeg een wildcard voor de drie weken durende etappekoers.

Foto: Jetse Bol

Vorig jaar eindigde Bol op de 104e plaats in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Bovendien finishte hij tijdens die editie in de vijfde etappe op de tweede plaats. Dat Bol momenteel in vorm is, bewees hij met zijn zesde plaats in de Baskische eendagskoers Ordiziako Klasika van afgelopen maandag.

Molenaar

Rotterdammer Alex Molenaar is de enige landgenoot die Bol vergezelt in Team Burgos. De Spanjaarden Ángel Madrazo, Jesús Ezquerra, Jorge Cubero en Óscar Cabedo, de Colombiaan Juan Felipe Osorio en Willie Smit uit Zuid-Afrika zijn de andere ploeggenoten van Bol tijdens de Vuelta. 

De Ronde van Spanje gaat komende dinsdag van start.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]