Ga naar Content
Sport

Jetse Bol eindigt als tweede in vijfde etappe Vuelta: "Waanzinnig"

28 augustus 2019, 17.56 uur · Aangepast 28 augustus 2019, 21.37 uur
Door: · Foto:

Na een lange vlucht heeft Jetse Bol net naast de ritwinst gegrepen in de vijfde etappe van de Ronde van Spanje. De wielrenner uit Avenhorn moest ploeggenoot Angel Madrazo voor laten gaan.

De 29-jarige Bol, die rijdt voor het Spaanse Burgos-BH, zat heel de dag samen met Madrazo en Jesús Herrada in de kopgroep. De drie kregen een voorsprong van meer dan tien minuten, waardoor zij mochten uitmaken wie de ritzege zou pakken.

Op 800 meter van de finish ging Madrazo, die eerder al vier keer gelost was maar steeds terugkwam, er alleen vandoor. Bol hield zijn benen stil, zodat zijn Spaanse ploeggenoot de etappe van L’Eliana naar Observatorio Astrofísico de Javalambre (171 km) kon winnen. Bol loste vervolgens Herrada om juichend als tweede over de finish te komen.

"Waanzinnig", zegt Bol tegen Eurosport. "We gingen met drie man weg vlak na de start en iedereen verklaarde ons voor gek. Het leek ook een domme actie, maar deze domme jongens winnen wel de etappe. We hebben vorig jaar in de Vuelta gezien dat verrassingen soms mogelijk zijn en wat er vandaag gebeurde is waanzinnig."