Ga naar Content

Politie beëindigt illegaal feest op dakterras in Amsterdam

AMSTERDAM - De politie heeft vannacht een feest op een gemeenschappelijk dakterras in Amsterdam beëindigd. In en rondom een woning aan de Kees Broekmanstraat op Zeeburg stonden ongeveer veertig personen te feesten. Zowel de feestgangers als de organisatoren zijn beboet.

Foto: Politie

Binnen en buiten de woning was de groep aan het feesten met luide muziek en er werd volgens de politie onderling geen afstand gehouden. Een deel van de feestgangers rende weg bij het zien van de agenten.

De politie kiest er bewust voor om niet alleen de organisatoren te beboeten. "Deze intensievere handhaving rond illegale feesten moet bijdragen een halt toe te roepen aan de oplopende coronabesmettingen in het werkgebied van de eenheid Amsterdam", aldus de politie in een persbericht.

Feesten door heel de provincie

In de hele provincie worden ieder weekend meerdere feesten door de politie beëindigd. Uit een eerder interview met een organisator van dit soort illegale feesten, blijkt dat de angst voor het coronavirus onder hen niet leeft: "Voor mij is corona iets onschuldigs", aldus de organisator (naam bekend bij de redactie).

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]