Ga naar Content

Schip van Stefan en Imke geborgen: "Ontzettend blij dat de boot rechtop staat"

PETTEN - Euforisch zijn Stefan van Tienhoven en Imke de Haan nu hun gestrande zeilboot geborgen is. Afgelopen woensdag sloeg hun net aangeschafte schip om door een hoge golf voor de kust van Petten. Stefan belandde in de woeste zee en Imke kwam vast te zitten tussen de touwen. Door de boot naar de kust te sturen en met de hulp van een surfer en de KNRM overleven ze het beiden.

Foto: NH Nieuws

"Ik was zo ontzettend blij dat ik de mast recht omhoog zag staan", was Stefan zijn eerste reactie toen hij hun schip op de kar zag staan. De zeilboot lag al sinds woensdag op haar zij, gestrand voor de kust van Petten.

Maar nog belangrijker dan dat het schip is voor Stefan en Imke dat ze beiden nog leven, en niet te veel schade hebben opgelopen."We staan hier gewoon nog, wij leven nog", vertelt Imke. "Naar omstandigheden gaat het best goed. Ik heb heel veel blauwe plekken en Stefan last van zijn stuitje. Zonder elkaar waren we hier niet meer. Stefan heeft in het water gelegen, maar ik was in mijn eentje op een onbestuurbare boot."

Tekst loopt door onder de video.

De boot van Stefan en Imke wordt van het strand gehaald - NH Nieuws

De grote droom van Stefan en Imke is om de wereld rond te zeilen. Dat zijn ze nog steeds van plan, ze willen zich niet laten afschrikken door dit ongeluk. "Misschien zou het even eng zijn de eerste keer op zee", vertelt Imke. "Maar we waren heel goed voorbereid en we zullen nooit niet voorbereid de zee op gaan en na deze gebeurtenis zeker niet. Ik weet zeker dat dit niet de laatst keer zal zijn dat wij op zee zijn."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]