Ga naar Content

AFC-trainer Landvreugd baalt van afgelasting: "Liefst speel je ieder weekend"

AMSTERDAM - De wedstrijd in de tweede divisie van het Amsterdamse AFC en TEC gaat niet door vanwege corona bij de ploeg uit Tiel. "Het is jammer, want het liefst speel je natuurlijk ieder weekend. We proberen van de nood een deugd te maken", reageert trainer Uli Landvreugd. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Eerder deze week werd al besloten dat IJsselmeervogels -Excelsior Maassluis ook niet doorgaat vanwege corona. Desondanks vindt Landvreugd het wel verantwoord om door te voetballen. "Iedereen wordt regelmatig getest. Als mensen ziek zijn en de juiste verantwoordlijkheden nemen, blijven ze thuis. De kansen op besmettingen is dan een stuk geringer. De verantwoordelijkheid ligt voornamelijk bij de mensen zelf en de staf rondom de club."

"Ik denk dat we net zo goed de verantwoordelijkheid nemen als TEC, maar er kan altijd een besmetting voor komen", vervolgt de Amsterdammer. "Dan kan het snel gaan. We houden ons aan de protocollen van het RIVM. Die verantwoordelijkheid binnen de club nemen wij zeker."

Meer structureel testen

De AFC-trainer vindt dat de KNVB 'niet direct' iets valt te verwijten. "Misschien kunnen ze meer gaan testen. Tweede divisie is een redelijk hoog niveau. Bijvoorbeeld dat ze besluiten om één keer in de twee weken of één keer in de maand langs te komen om te testen. We zijn semiprofs. De hele tweede divisie is verplicht om spelers onder contract te hebben. Dat hebben ze niet voor niks in het leven geroepen."

De spelers van AFC hebben dit weekend vrij gekregen met het oog op het resterende programma. De Amsterdamse club plaatste zich eerder deze week voor de eerste ronde in de KNVB-beker. Competitiegenoot Spakenburg werd met 1-0 verslagen. In de volgende ronde speelt de ploeg van Uli Landvreugd tegen Capelle. 

Derde divisie

RKVV DEM heeft besloten om alle thuiswedstrijden van dit weekend af te gelasten. Er gaat dus een streep door de Noord-Hollandse derby in de derde divisie tegen OFC (Oostzaan). 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]