Ga naar Content

Westfriese zorglocaties verplichten mondkapjes voor bezoekers

WEST-FRIESLAND - In alle zorglocaties van Omring en WilgaerdenLeekerweide moeten bezoekers een mondkapje dragen. Omring kwam al eerder met de maatregel en deze geldt nu ook bij de locaties van WilgaerdenLeekerweide. De organisaties hopen hiermee duidelijkheid te geven aan de mensen die langskomen bij een familielid en nog zoekende waren naar de regels die gelden.

Foto: AdobeStock

Bij de locaties van Omring moet het mondkapje tijdens het hele bezoek - dus ook in de privékamer van de bewoner - gedragen worden. Bij Wilgaerden is dat toch weer anders. "We vragen onze bezoekers dringend om vanaf vandaag in de wandelgangen en algemene ruimtes een mondkapje te dragen", licht een woordvoerder van Wilgaerden toe.

"In het appartement of de kamer gelden de anderhalve meter afstand en maken ze buiten die 1,5 meter afstand zelf afspraken met de bewoner." Ook de medewerkers van beide organisaties dragen zo veel mogelijk een mondkapje tijdens hun werk. 

Duidelijkheid

Met deze maatregel hopen de organisaties duidelijkheid te geven aan de bezoekers. "Bij de evaluatie van de vorige golf kregen wij terug van familieleden dat duidelijke richtlijnen prettig zijn, daar willen wij lering uit trekken, vertelt Job Leeuwerke, woordvoerder van Omring. "We gaan nu voor duidelijkheid en vragen iedereen met klem een mondkapje te dragen bij bezoek."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook