Ga naar Content
West-Friesland

Strengere regels en verplicht mondkapje dragen in Dijklander Ziekenhuis

1 oktober 2020, 16.33 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

HOORN - Patiënten, bezoekers en medewerkers van het Dijklander Ziekenhuis moeten per direct in de voor publiek toegankelijke binnenruimtes, mondkapjes dragen. Daarnaast wordt ook het aantal bezoekers beperkt. 

Het dragen van een mondkapje geldt niet voor patiënten in bed. Ook mag er vanaf vrijdag per bezoekmoment nog maar één bezoeker langskomen. "Naast het volgen van deze nieuwe maatregel blijven we bezoekers en patiënten vragen om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen", aldus bestuursvoorzitter Arno Timmermans. 

Een uitzondering hierop geldt voor verloskunde, neonatologie, kindergeneeskunde en voor patiënten die op sterven liggen.  Arno Timmermans: "We vinden het ontzettend vervelend dat we strenger moeten zijn, omdat we weten hoe belangrijk het is voor onze patiënten om bezoek te krijgen. Maar het is een maatregel die nodig is om de drukte in het ziekenhuis te beperken. Zo houden we het samen veilig om het ziekenhuis te bezoeken."

De verscherpte maatregelen zijn naar aanleiding van de nieuwe adviezen van het kabinet. Patiënten en bezoekers mogen zelf een mondkapje meenemen. Wanneer ze geen mondneusmasker bij zich hebben, kan het ziekenhuis daarin voorzien. De maatregel geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]