Ga naar Content

OFC haalt uit, Koninklijke HFC en DEM uitgeschakeld in KNVB-beker

HAARLEM - Koninklijke HFC is woensdagavond verrassend uitgeschakeld in de tweede voorronde van de KNVB-beker. sv OSS 1920 was aan de Spanjaardslaan met 1-0 te sterk. RKVV DEM verloor met dezelfde cijfers van Kozakken Boys, terwijl OFC korte metten maakte met DOS Kampen: 7-1.

Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Koninklijke HFC - sv OSS 1920

In Haarlem was het na tien minuten al raak voor de bezoekers uit Oss. Jos Peltzer was het eindstation van een snelle counter: 0-1. In het vervolg was tweede divisionist HFC de betere ploeg, maar HFC kreeg te weinig kansen om de gelijkmaker te produceren.

Het is een verrassende nederlaag voor de Haarlemmers, omdat sv OSS 1920 in de derde divisie speelt. Aan de andere kant had trainer Gertjan Tamerus zich vanwege een aantal corona-gevallen in de selectie nauwelijks op het bekerduel kunnen voorbereiden.

Lees ook

Kozakken Boys - RKVV DEM

Voor de Beverwijkers van RKVV DEM (derde divisie) werd het een zure avond in Werkendam. Het leek lang uit te draaien op een verlenging, maar Nizar Mekkaoui besliste anders. In de 93e minuut maakte de speler van Kozakken Boys (tweede divisie) de 1-0.

OFC - DOS Kampen

Voor OFC werd het wél een mooie avond. Toch zag het er daar bij rust nog niet naar uit. Het stond toen 1-1, nadat eersteklasser DOS Kampen zelfs op voorsprong was gekomen. Na een half uur zorgde Mukhtar Suleiman voor de gelijkmaker.

In de tweede helft liet de ploeg uit Oostzaan geen spaan heel van DOS Kampen. Bilal Amarzagouio (2x), nogmaals Suleiman, Niels Springer (2x) en Victor van der Linde zorgden voor een 7-1 overwinning.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi krijgt OFC eerste divisionist MVV Maastricht op bezoek.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]