Ga naar Content

Transfer Telstar-speler Benamar afgeketst: "We hadden het hem graag gegund"

VELSEN-ZUID - Ondanks een akkoord met Sassuolo blijft Benaissa Benamar bij Telstar. De Italiaanse Serie A-club trok zich op het laatste moment terug. "Voorwaarde was dat Sassuolo een andere transactie zou doen. Dat is niet gebeurd, dus is het niet doorgegaan", zegt trainer Andries Jonker.

Foto: Pro Shots / Sjoerd Tullenaar

Zowel de clubs als Benamar zelf waren akkoord. Toch is de transfer afgeketst. "Het leek erop dat hij naar Sassuolo zou gaan", vertelt Jonker aan NH Sport. "Voorwaarde was dat Sassuolo een andere transactie zou doen. Dat is niet gebeurd, dus is het niet doorgegaan."

Meer belangstelling voor Benamar

"Daarna hebben andere clubs zich nog gemeld, maar die wilden niet aan de vraagprijs voldoen. Uiteindelijk is na hectische dag de conclusie getrokken: hij blijft bij Telstar", vervolgt Jonker.

"We hadden het hem hier met z'n allen graag gegund. Dat is ook de doelstelling van al de jongens die hier spelen"

telstar-trainer Andries jonker

Benamar is teleurgesteld dat de transfer niet is doorgegaan. "Hij had zichzelf natuurlijk wel bij Sassuolo zien voetballen. Ik heb hem vandaag vrij gegeven en afgesproken dat we morgen weer volop aan de bak gaan."

Dubbel gevoel

"We hadden het hem hier met z'n allen graag gegund. Dat is ook de doelstelling van al de jongens die hier spelen. Met uitzondering van Frank Korpershoek en Glynor Plet. Maar aan de andere kant is iedereen blij dat Benamar nog bij ons speelt. Het is natuurlijk een van de betere spelers die we hebben", aldus Jonker.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]