Ga naar Content

Twee Sinterklaascomités in Zaanstad broeden nog op alternatieve intocht

ZAANSTAD - Er zijn nog twee van de elf comités over in de gemeente Zaanstad die wat willen doen rondom de komst van Sinterklaas. In Zaandam-Zuid en Westzaan wordt nog nagedacht over alternatieven voor de intocht. De andere comités hebben zich inmiddels teruggetrokken. 

Foto: Erik Bro at Dutch Wikipedia / CC BY-SA

“Het is nu onmogelijk om een intocht met de boot te organiseren. Dan wordt het gewoon te druk op de kade”, zegt Rene de Reus, de organisator van de intocht in Zaandam-Zuid. 

Gisteravond had De Reus een gesprek met de gemeente. Daarin werd duidelijk dat hij nogmaals de plannen moet aanpassen. De Reus: “We houden het sowieso geheim. We doen geen aankondiging van tevoren wat of wanneer er iets gaat gebeuren, om drukte te voorkomen.” 

Westzaan

Ook de plannen van het Sinterklaascomité van Westzaan liggen onder de loep bij de gemeente. Joke Smit van het comité zegt net als De Reus geen details te willen geven over hoe de plannen eruit zien en wanneer er iets zou gaan gebeuren. “Anders komt de hele Zaanstreek hierheen. Hoe meer we nu zeggen, hoe kleiner de kans dat het doorgaat.” 

Bustour

In heel Noord-Holland worden de Sinterklaasintochten massaal afgeblazen door de strengere coronamaatregelen. Afgelopen week werd het wel duidelijk dat de gemeente Purmerend een vergunning heeft afgegeven voor een bustour door de stad.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]