Ga naar Content

Doelpuntenmaker Nick Doodeman: "Lekker om te scoren, maar ook teleurgesteld"

KERKRADE - FC Volendam speelde zondagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij Roda JC. Aan Volendamse zijde was vleugelaanvaller Nick Doodeman de maker van het openingsdoelpunt in Limburg.  

Nick Doodeman scoorde voor FC Volendam - NH Sport/Frank van der Meijden

"Als je twee wedstrijden op de bank moet zitten en nu weer in de basis mag starten, dan is het lekker dat je weer kan scoren", aldus Doodeman. De aanvaller van Volendam was twee weken geleden ook al trefzeker, toen als invaller in de wedstrijd tegen Helmond Sport.

Ondanks zijn doelpunt was Doodeman wel teleurgesteld in het eindresultaat: "Toch heb ik het gevoel dat we hier de drie punten hebben verloren. Ondanks dat we de tweede helft minder waren was er toch vrij weinig aan de hand."

"Toch het gevoel dat we hier de drie punten hebben verloren"

FC VOlendam-speler Nick Doodeman

Teleurgestelde gezichten 

Ook FC Volendam-trainer Wim Jonk vond dat er meer in had moeten zitten voor zijn ploeg. "Ik zag vooral teleurgestelde gezichten in de kleedkamer. In de tweede helft hadden we de wedstrijd gewoon dood moeten maken. We leden te makkelijk balverlies in de beslissende fases", aldus Jonk.

"We waren de hele wedstrijd goed aan de bal en kregen een paar goede kansen in de tweede helft", vervolgt Jonk. "Uiteindelijk krijg je dan een strafschop tegen die volgens mij wel terecht was. Achteraf gezien hadden we Roda meer pijn moeten doen."

Trainer Wim Jonk over de 1-1 bij Roda JC - NH Sport/Frank van der Meijden

De volgende wedstrijd van FC Volendam is na de interlandbreak op 16 september. Dan speelt de ploeg van Wim Jonk om 21:00 uur in het eigen stadion tegen Jong PSV. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]