Ga naar Content

Update: Sean Klaiber officieel voor drie jaar naar Ajax

AMSTERDAM - Sean Klaiber is officieel Ajacied. Woensdag werd al bekend dat Ajax en zijn ooude club FC Utrecht een akkoord hadden bereikt over de rechtsachter, die wordt gezien als de opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Sergiño Dest. Nu zijn ook de laatste plooien gladgestreken en tekent de 26-jarige Klaiber een contract voor drie jaar in de Johan Cruijff ArenA. Bovendien is er een optie voor een vierde jaar.

Foto: Pro Shots / Joep Leenen

De 26-jarige Klaiber is een goede bekende van Ten Hag, die hem bij FC Utrecht leerde kennen. Hij gaat bij Ajax concurreren met Noussair Mazraoui, die goed aan het nieuwe seizoen is begonnen.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Klaiber, die in de jeugd van Ajax speelde en toen te licht werd bevonden, kost de Amsterdammers zo'n vijf miljoen euro. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot zeven miljoen euro. Eerder versterkte Ajax zich met Antony, Mohammed Kudus en de teruggekeerde Maarten Stekelenburg.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Witters

Daarnaast wil technisch directeur Marc Overmars de komende dagen ook Davy Klaassen terughalen naar Amsterdam. De Hilversummer vertrok in 2017 bij de Ajacieden en ligt nog tot medio 2022 vast bij het Duitse Werder Bremen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]